Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Британка с благотворително спортно предизвикателство във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:28 / 21.05.2024Коментари (0)1268
©
На 1 юни чуждестранната студентка от Медицинския университет - Варна Мей Фирозманд от Великобритания и българинът Николай Колев ще активират цялата си воля, енергия, спортен дух, физическа и психическа издръжливост, за да преодолеят едно много сериозно спортно предизвикателство - гребане в тандем 100 км на гребен тренажор. Събитието ще бъде на 1 юни от 07:00 до 18:00 ч. пред сградата на Радио Варна в Морската градина. Изминаването на дистанцията ще е без прекъсване и ще отнеме между 8 и 10 часа.

Инициативата е по идея на Мей и е с благотворителна цел. Всички събрани средства ще бъдат дарени в полза на деца в риск и в неравностойно положение. Спортното предизвикателство е под надслов "Ние сме едно“  и е в подкрепа на две благотворителни организации -  българското сдружение "Операция Плюшено мече“ за деца, които искат да станат зъболекари, лекари и учители, и британската Dentaid, която осъществява дентална помощ на бездомни хора, социално слаби семейства и общности, живеещи на прага на бедността. 

Мей Фирозмант е студентка 6-ти курс по специалност "Дентална медицина“ в англоезичната програма на МУ-Варна. Предстоят й държавните изпити, скоро ще се дипломира и през юни ще си тръгне от България. "За да отбележа края на тази глава, помислих си - какъв по-добър повод да предизвикам себе си и да организирам благотворително набиране на средства за 1-ви юни – международния ден на детето“, разказа младата британка. "За мен децата са като цветята на една градина - различни по форма, цвят и големина. Те имат потенциала да огреят целия свят", сподели още за своята благотворителна кауза студентката от МУ-Варна.    

"Времето ми в Медицински университет – Варна определено беше предизвикателство – от изучаването на нов език, до адаптирането към напълно различна култура. Това беше едно незабравимо преживяване, с което ще поглеждам назад с толкова много мили спомени от красивата Варна“, разказа бъдещата лекарка по дентална медицина. Според Мей обучението в Университета й е дало не само клинична основа, върху която може да надгражда знания, а също и безценни професионални умения. Те ще й бъдат полезни както на работното място, така и в общуването с пациентите, в управлението на работния график, в дисциплината и работната етика.

В знак на признателност към своите ментори от Университета, Мей сподели още: "Медицински университет – Варна ми даде възможност да постигна мечтата си да стана лекар по дентална медицина. Използвам възможността да благодаря на всеки един от моите преподаватели и учители, на екипа и на служителите от Университетския медико-дентален център, на всички, които посветиха времето си да ме обучават, наставляват и вдъхновяват през последните 6 години, за да стана най-добрият клиницист, който мога да бъда“.

Човекът, който я е вдъхновил да последва кариера в денталната медицина е покойният й баща. "Бях отгледана с убеждението, че каквато и професия да следвам, трябва да се основава на основния принцип - работата да е в служба на човечеството“.

Мей се определя като "гражданин на света“. Не само защото е с италианска, немска и персийска кръв, но и защото счита, че е от хората, чиято житейска роля е да установят единство в многообразието.

За амбициозното спортно предизвикателство, с което младата британка ще отбележи дипломирането си в МУ-Варна и финала на престоя си в България,  специалисти коментират: "В България подобна инициатива се прави за първи път. Едва ли са много хората, които си дават сметка какво е да гребеш 100 км на тренажор, при условие, че класическата маратонска дистанция на гребен ергометър е повече от два пъти по-къса – 42.195 км“.

В световен мащаб има единични случаи на спортисти, които са приели предизвикателството да изминат 100 км гребна дистанция. На 1 юни Мей и Николай са си поставили цел да успеят и ще гребат заедно за общата им благотворителна кауза.

Ако искате да предизвикате себе си и Вие, за всички граждани и гости на града на 1 юни пред Радио Варна ще има допълнителни тренажори. Желаещите могат да подкрепят Мей и Николай, като изминат с тях определена дистанция или просто да опитат и да разберат какво представлява тази дисциплина. Може и да станете дарители в благотворителната кампания "Ние сме едно“ в полза на български и британски деца в неравностойно положение.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Издирват майка на две деца от София
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Мигрантски натиск към България
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: