Броят на кастрираните кучета във Варна бил много по-малък от официално обявения

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:40 / 25.11.2012
650
Броят на кастрираните бездомни кучета във Варна, който се обявява от приюта в с. Каменар е много по-малък от официално обявения. Това заяви защитникът на животните от Варна Мария Радулова. Според нея, това много лесно може да се провери ако се направи справка със журнала.

"Аз самата съм предлагала да се отиде и да се провери по журнала както е по закона за реваксинация всяка година и питам дали ще ги намерим", каза още Мария Радулова.

Тя подчерта, че според Закона за защита на животните, бездомните животни се кастрират и се връщат по места. В Закона пише, че те са под грижите на Общината, неправителствените организации и отделни лица. Логично е, че под думата "грижи" се разбира и изхранване. Нормално е да не се пише конкретно", категорична беше Мария Радулова.

Тя допълни още, че от началото на тази година вече няма лица по надзора и, че всички кучета, които са върнати от Каменар са под грижите на общината.

"Това означава, че общината трябва да полага грижи - както ги кастрира и връща, така трябва и да ги храни. По този начин ще освободят от задължението мен и такива като мен, които даваме собствени пари за да храним животните", каза още Мария Радулова.

Тя изрази възмущението си от предложенията на някои народни представители бездомните кучета да се екстрадират в горите защото били диви и заплашвали хората в населените места.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).