Броят на пейките в Морската градина намалява заради вандали

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:05 / 29.08.2013
796
Броят на пейките в Морската градина на Варна намалява значително и местата, където можеш да поседнеш по време на разходката си, стават все по-малко. Това забелязаха читатели, според които явлението е почти срамно.

"Останали са само тези по главната алея. Що за безобразие е това, за какви глупости се дават пари, а няма кой да погледне това, на което се радват не само варненци, но и хората от другите градове и държави", заяви възмутен гражданин.

Броят на пейките наистина става все по-малък, потвърди Стоян Аргиров, шеф на общинското предприятие, грижещо се Морската градина. Причината са вандалските прояви, насочени към местата за сядане.

"Постоянно се налага да вадим пейки от храстите по ската на парка. Тази година сигурно ще се наложи да бракуваме поне 20, защото не могат да бъдат поправени", коментира той. Аргиров уточни също, че проблемът не е в дървените греди на пейките, които се сменят постоянно. Проблемът е там, че вандалите изливат енергията си, трошейки чугунените профили, което вече е непоправимо.

Шефът на общинското предприятие допълни, че броят на пейките в парка зависи и от това колко в конкретния момент са откарани за ремонт. Една пейка като тези, поставени във варненския парк, струва около 300 лв. За нови обаче пари не са предвидени до края на тази година.

Стоян Аргиров коментира също, че теоретично е възможно да се намери и алтернатива от по-здрав и от чугуна материал. "Преди имаше бетонни пейки, които се чупеха по-трудно. Все пак обаче се опитваме да поддържаме и естетиката на Морската градина, затова не смятаме да подменяме сегашния модел", каза общинарят.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).