Бул. "3 март" "плаче" за основен ремонт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
11:39 / 15.03.2013
1836
Една от най-разбитите и едновременно с това сериозно натоварени пътни отсечки във Варна се ремонтира, но дори и с просто око се вижда, че ефектът от закърпването няма да е почти никакъв. Бул. "3 март" ще си остане пример за разбит асфалт и след това асфалтиране, защото поставянето на нови кръпки върху стари едва ли ще издържи много.

Въпреки че трасето на булеварда очевидно се нуждае от цялостен ремонт, за момента пари за такъв няма. Осигуряването им от държавния бюджет се превърна в истинска сага, на която окончателно беше сложена точка от бившия министър на регионалното развитие Лиляна Павлова и от началника й в предишното правителство Бойко Борисов.
Причина да се откажат необходимите пари бяха съмненията, че администрацията на Кирил Йорданов е надула прекалено много стойността на реконструкцията на булеварда, искайки 12 млн. лв. за финансирането й.

След като Павлова публично се възмути от тази цена, в крайна сметка правителството на ГЕРБ предпочете да даде парите за преасфалтиране на бул. "Владислав Варненчик", който е в доста по-добро състояние. Причината е, че този проект ще струва само 5 млн. лв., но затова пък ще го видят всички туристи, влизащи във Варна от магистрала "Хемус" или идващи от летището. Че варненци, движещи се към по-отдалечените от центъра квартали, ще продължат да си трошат колите по "3 март", явно не беше толкова важен проблем от гледна точка на предишното правителство и хората им в управлението на местния парламент тук, във Варна, които няма как да не са наясно, че "Трети март" буквално "крещи" за ремонт. Бул. "Владислав" обаче е параден вход, а ГЕРБ явно си падат, както се доказа през последните години, по парадните мероприятия. Особено предизборните, както е в конкретния случай.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).