Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Българин от Швейцария бяга за Карин дом
Автор: Екип Varna24.bg 11:45 / 12.04.2011Коментари (0)853
"Run With Hope", или "Тичам с надежда", е идея на 32-годишния българин Николай Нешев в подкрепа на децата от Карин дом. През цялата 2011 г. той възнамерява да се включва в различни маратони и състезания, като пробяга над 1500 км, а парите от спонсорите да инвестира в интегриран детски кът за хлапетата със специални нужди. Меракът на 32-годишния Николай, който от години живее и работи в Лозана, Швейцария, е да събере 5000 британски лири.

Идеята възникнала от потребността на българина да води здравословен начин на живот. За целта първо трябвало да се откаже от 16-годишното си тютюнопушене. Вследствие на това обаче напълнял, а фитнесът се оказал недостатъчна мярка срещу новия проблем. Така се запалил по бягането. "През 2011-а искам да променя нещо за себе си, затова си поставих за цел да завърша полумаратон, маратон и да пробягам повече от 1500 км в тренировки и състезания за цялата година. Целта е амбициозна за човек като мен, който никога не е спортувал активно, но смятам, че имам силите и волята да я постигна", коментира Ники в имейл до Карин дом. Освен за здраве мъжът намира и опора за начинанието си и в благотворителността.

"Мисля, че би било невероятно, ако с тичането си мога да помогна на хората около себе си", разказва ентусиастът. Той се свързал със свои познати от България, които го насочили, а след това проверил и в интернет. Така бързо избира своята кауза - Карин дом. Свързва се с екипа на организацията преди около месец и половина и представя своята идея. "Мисълта, че усилията ми могат да помогнат на дете, ме мотивира да преодолея желанието си да поспя още малко или просто да пропусна тренировка, която започва в 5 часа сутринта", споделя още младият мъж.

В програмата на Николай Нешев са предвидени четири състезания, от които той се надява да събере парите за детската площадка. Първото се е провело през март в Керзерс, Швейцария. "Беше много вълнуващо. Успях да пробягам 15 км за 1,18,48 ч., което е страхотно", коментира Ники.

Следващият маратон е планиран за 30 април, когато младежът ще трябва да преодолее 20 км на юбилейното 30-о издание "De Lausanne". В края на май пък ще участва в "Маратонът на Женева за УНИЦЕФ". И последното състезание е "Маратонът на Лозана", насрочен за октомври. То е и най-тежко, тъй като пробегът миналата година е бил 42 км.

Разбира се, за да навърти 1500 км за цялата година от надпревари и тренировки, Ники е заявил участие и в по-малки състезания, като надеждата му е, че ще успява да се включва в по едно на месец.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Отношенията София-Скопие
Ружа Игнатова попадна под ударите на прокуратурата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: