България е най-евтина в Европа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:08 / 06.07.2013
770
България е най-евтината дестинация в Европа и интересът към нас като място за туризъм не спира да расте. Това съобщи Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Постигнахме синхрон между качество и цена на продукта, разполагаме с материална база, която е нова, и това се харесва на туристите. През 2013 г. очакваме да надхвърлим миналогодишния оборот от 3 млрд. лв., твърди експертът. По данни на БХРА само 10 процента от него се формира на зимните курорти, 70 на сто се прави на морето.

Над милион румънци посещават страната ни годишно, като те най-често идват у нас за уикенд туризъм, но все по-често избират България и за пълната си ваканция. На второ място са туристите от Русия, този сезон се очаква на морското ни крайбрежие да летуват 800 000 руснаци, а около 300 хил. ще бъдат украинците.

През тази година очакваме още 500 000 германци, 70 000 скандинавци, не по-малко чехи, поляци. В условията на криза излязохме с пакети с конкурентна цена и отлични условия, което ни прави продаваеми, коментира Рагин. Според него чужденците избират България заради хубавия климат, доброто обслужване, голямата плажна ивица, топлото море, приемливите цени и вкусната кухня.

Изненадата на годината е интересът на французите към българския културен туризъм. През септември забележителностите ни ще бъдат включени във френски туристически каталози.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).