Български програмисти ще се борят за американски приз

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:44 / 22.11.2016
1063
На 26 ноември от 10 часа, в гр. Варна ще се проведе първи етап от състезание по програмиране, което ще даде шанс на финалистите да се съревновават на международен конкурс организиран от една от най-авторитетните организации в ИТ сектора - "Световната асоциация по изчислителна техника", базирана в САЩ.

(ACM-ICPC) който ще се проведе през месец май 2018 г в САЩ.

Съревнованието ще включва общо три етапа. Всеки отбор преминал първите два кръга, които се провеждат в България ще има право да участва на регионалното ACM-ICPC състезание (за Югоизточна Европа). Победителите от трети етап ще се класират за световното издание на АCM-ICPC, което ще се проведе през 2018 г. в САЩ.

Инициативата за провеждане на съревнованието е на студенти и преподаватели в ИТ специалностите на Висше училище по мениджмънт, Варна (ВУМ). Партньори на ВУМ са едни от най-големите компании от ИКТ сектора във Варна и София (Сирма Груп, Мусала Софт, Ментор Мейт, Флат Рок, Таксбeк Груп), които ще осигурят част от наградите.

Според организаторите на първите два етапа, които се провеждат в България - най-важното условие за участие е желаещите да са българи, студенти у нас или в чуждестранно висше училище. Не на последно място, трябва да имат умения по някои от програмните езици: C#, Java, PHP или Python. От там допълват, че регистрациите за участие са все още отворени, а за момента има близо 30 записали се студенти от университети в София, Русе, Бургас и Варна.

От ВУМ споделят, че това е едно от най-престижните съревнования в световен мащаб. През изминалата година са се включили над 90 отбора на регионален кръг за Югоизточна Европа. Събитието в САЩ се подпомага от гигантите IBM.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...
Има ли криза с боклука по Черноморието?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).