"Булярд" с поръчки до край на 2012г.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:20 / 24.11.2010
1251
"Булярд корабостроителна индустрия" ЕАД има поръчки за работа до края на 2012 година и няма никакви опасения, че корабостроителницата ще спре работа и хората ще останат на улицата. Това заяви след церемонията по именуването на най-новия кораб, посторен от фирмата шефът на Индустриален холдинг България АД Димитър Желев.

Той уточни, че през последните 5 години във варненската корабостроителница са построени общо 9 плавателни съда, като деветият по проект 640, е 21-хиляди тонен кораб за насипни товари "Антея". Той е трети от последната модификация. В "Булярд" продължава работата и по още три плавателни съда. Над 1600 работници има в корабостроителния завод и съкращенията, които са предприети, са във връзка с преструктурирането на производствения процес и усвояването на нова японска технология на работа, обясни Желев.

При новата организация, корабостроителницата ще запази основните си специалисти и ще предостави част от дейностите си на фирми-подизпълнители. Така освободените работници, ще бъдат преназначени в тях, защото ще се увеличи обемът им на работа, както и тяхната отговорност. От друга страна, с тази симбиоза, заводът става по-ефекивен, за да устои на голямата конкуренция, която налагат корабостроителниците от Китай, Корея и Япония, каза още Желев. Новият 21-хиляди тонен кораб за насипни товари със строителен номер 459, призведен от "Булярд корабостроителна индустрия" ЕАД, получи името си на специална церемонията от кръстницата Лора Гаврилова.

Корабът "Антея" е с дължина 168 м., ширина 25 м., височина на борда - 11,5 м., има газене от 8,5 м. и ще се обслужва от 18 души екипаж. Той ще плава под малтийски флаг и е собственост на дъщерно дружество на Индустриален холдинг България АД. Чартирането му е предоставено на Bulk Atlantic ink с оперативни офиси в Истанбул, Сингапур и Монреал.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
24.11.2010 "Булярд" пусна на вода нов кораб
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).