"Булярд" вдига село от контейнери за виетнамски корабостроители

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:35 / 02.07.2008
840
Миниселище от 100 - 150 контейнера ще бъде изградено в корабостроителницата „Булярд", съобщи изпълнителният директор Тодор Даскалов. Капацитетът му ще бъде за 250 - 300 души. Първите преместваеми жилища ще пристигнат в края на август от Австрия или Гърция и ще са снабдени с всички удобства за добър начин на живот, включително съблекални, тоалетни и бани. Нестандартният метод за настаняване е изключително популярен в чужди предприятия. Инвестицията ще бъде между 800 000 и 1 млн. евро, а селището ще бъде готово в началото на октомври. Контейнерите ще се използват от работниците, които не са от Варна. Основна цел е жилищата да поемат очаквания наплив на чуждестранни работници. От корабостроителницата се надяват да внесат между 200 и 250 виетнамци. Кога ще дойдат новите попълнения, зависи от правителството, което скоро ще сключи споразумение с Виетнам за обмяна на работна ръка. Очаква се азиатците да пристигнат в началото на есента. В момента по закон само 10% от персонала може да е попълнен от чужденци, посочи Даскалов. В „Булярд" вече са пристигнали първите 14 корпусници и заварчици от Азербайджан. В момента азерите минават процедурите за регистриране в емиграционната служба. Провеждат им се инструктажи по безопасност на труда.

Вчера в района на „Булярд" бе открита реновирана административно-битова сграда, която ще се използва от „Алианс". Там ще се помещава и административната сграда на корабната компания. Постройката разполага и със столова с ВИП зала, битови помещения с душове и съблекални. „Това е логично продължение на социалната политика, която водим в завода. Това е на първо място редом с производството" - посочи шефът на завода Тодор Даскалов.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).