Бюрото по труда чака новия си шеф

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:23 / 20.01.2011
799
Варненското Бюро по труда до края на месеца ще мине под управлението на нов началник. В началото на януари в Министерството на труда и социалната политика бе проведен конкурс за управител, резултатите от който ще са ясни следващата седмица. За директорския пост са подали документи трима кандидати, но само двама са били допуснати до изпит, съобщи шефът на Регионалната служба по заетостта Пламен Начков. Той посочи, че досегашният управител Димитричка Ганева не се е включила в надпреварата, тъй като е намерила ново поприще - завежда отдел в регионалната служба, занимаващ се с изпълнение на проекти с европейско финансиране. На нейно място временно изпълняващ длъжността е Магдалена Георгиева, която доскоро бе началник на сектора за активни политики на пазара на труда.

Безработицата почва да се топи през март

По-високите нива на безработица, които се наблюдават този месец и ще се задържат до края на февруари, ще се раздвижат в положителна посока още през март, прогнозират трудовите експерти във Варна. Още в края на следващия месец се очаква туристическият бранш да започне подготовката за новия сезон и съответно да обявява свободни позиции. Реално обаче кандидатите за работа могат да се надяват на трудови договори най-масово през април-май, когато излизат повече свободни позиции не само в сферата на хотелиерството, но в областта на търговията, услугите, сезонните заведения за хранене и забавления.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).