Цената на яйцата на едро най-висока във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:49 / 15.04.2011
804
В по-голямата част от областните центрове цената на едро на яйцата се запазва на равнището от предходния период - за яйца, размер М (за разглеждания период цени на едро за размер L не са наблюдавани) нивото им е в диапазона 0,16 -0,20 лв./бр. Най-ниската цена е регистрирана в Ямбол, а най-високата - във Варна.

В две области се наблюдава нарастване - Плевен (+6,7%) и във Варна (+ 5,3%).

Спрямо изминалата седмица, само на борсите в Благоевград, Добрич и Смолян, яйцата се търгуват на по-ниска цена (от -5,9% до -5,3%).

В сравнение с предходния период, в повечето области нивото цените на дребно в магазинната мрежа остава непроменено и се движи в границите 0,18 - 0,23 лв./бр. (яйца, размер М). В осем областни центрове е отчетено нарастване от 2,3% в Ловеч до 7,5% във Велико Търново.

Маржът между цената на едро и дребно (яйца с размер М) е в рамките на 0,01 - 0,06 лв./бр., като най-значително отклонение се наблюдава във Велико Търново.

Цените на дребно на яйцата размер L за периода се движат в диапазона от 0,20 до 0,27 лв./бр. Най-скъпо се продават яйцата в магазините във Враца, Ловеч и Монтана, а най-евтино - в Търговище. В сравнение с изминалата седмица, в по-голяма част от областните центрове, цената на дребно на този размер яйца се запазва на същото ниво.
В осем области се наблюдава нарастване от 2,0% до 6,4%, спрямо предходния период, като най-значителното изменение е отчетено в Плевен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).