Цените на домашните любимци по зоомагазините падат

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:03 / 18.03.2010
675
Цените на домашните животни в зоомагазините във Варна намаляват. Така например персийските котета до скоро се продаваха за около 400 лева, според цвета на украсата си, както и потеклото, от което произхождат. Сега обаче заради кризата, цената на котетата са паднали около 300 - 350 лева, като собственици на зоомагазини коментират, че интереса също е намалял. Подобна е ситуацията и с кучетата, като скъпо се продават малките кученца от породата чихуа хуа, като цената им достига 1000 лева.

По-добре обаче се продават хамстери, морски свинчета, папагали, канарчета и костенурки, тъй като те не струват много, а освен това грижите по тях са много по-малко в сравнение с другите по-големи животни. Според собственици на магазините, в които се продават животни, основния проблем сега е и това, че много хора изхвърлят домашните си животни на улицата под предлог, че нямат пари да ги гледат или, че им създават много проблеми в къщите. Лошото в тези случаи е, че повечето от изгонените животинки умират на улицата, тъй като са напълно непригодени за уличния живот.

Хората, които живеят по селата правят абсолютно същото, като те обикновено гледат в къщите си кучета, които да им пазят имота и след като решат да се прибират в къщите си изхвърлят кучетата на произвола на съдбата. Понякога обаче да бъде изхвърлено кучето на улицата се оказва по-добре за самото животно, защото обикновено в селата любовта към животните не е на високо ниво и кучетата и другите домашни животни живеят в тежки условия.

След като бъдат пуснати на улицата повечето животни подивяват и стават крайно озлобени към хората, като има и случаи, в които ги нападат. Освен това повечето от тях не са кастрирани и това увеличава популацията им.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).