Цените на едро на хранителните стоки падат | ||||||
| ||||||
точно на Великден, когато достигна до 1.797 пункта. Индексът на тържищните цени тази седмица се понижи от 1.745 пункта на 1.721 пункта. Оранжерийните домати поевтиняха с десет стотинки и се продават по 2.40 лева за килограм. Оранжерийните краставици са с 31,3 процента по-ниска цена и се продават средно по 1.65 лева за килограм. Картофите от миналогодишната реколта се продават средно по 0.55 лева за килограм. Цената на зелето се качва с три стотинки до 0.65 лева за килограм. Зрелият фасул поевтинява с 1.8 на сто, до 2.19 лева за килограм. Цената на чесъна се повишава с 1.8 на сто до 4.63 лева за килограм. Цената на ябълките се понижава с 3.0 процента до 0.98 лева за килограм. Портокалите запазват цената си от 1.02 лева за килограм. Цената на лимоните тази седмица е средно 1.45 лева за килограм. Замразените пилета поевтиняват с две стотинки и се продават средно по 3.14 лева за килограм. Захарта поскъпва с една стотинки до 1.35 лева за килограм на едро. Брашното тип "500" се търгува по 0.68 лева за килограм. Яйцата поевтиняват с две стотинки и се продават по 0.19 лева за брой. Цената на олиото на едро е средно 1.91 лева за литър, кашкавалът "Витоша" се продава по 8.24 лева за килограм, а цената на кравето сирене се понижава с 0.8 процента, до 3.57 лева за килограм на едро. |
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg