Централен варненски булевард става еднопосочен

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:31 / 28.06.2008
1162
Натовареният централен бул. "Ген. Колев" във Варна ще стане с еднопосочно движение. Радикалната мярка се налага, за да се облекчи трафикът по трасето, което поема голям част от движението през район "Приморски". Еднопосочно движение ще бъде въведено и на съседната ул. "Цар Асен".

"Преминаването през възловите кръстовища в района ще се облекчи със синхронизация на светофарите. Проиграни са 10 компютърни модела на реорганизация на движението в района. Симулативната система работи с реално съществуващи данни", каза Теодор Авджиев от "Автоматична система за регулиране и управление на движението" - Варна. Реорганизацията трябва да облекчи значително движението в карето между булевардите "Ген. Колев", "Чаталджа", "Осми Приморски полк" и "Цар Освободител". Необходимите светофарни уредби вече са изградени. Те са синхронизирани така, че да се оптимизира пропускаемостта на кръстовищата с "Цар Асен" и бул. "Ген. Колев". При спазване на ограничението от 50 км през кръстовището на бул. "Ген. Колев" с бул. "Цар Освободител" ще може да минават по 880 коли на час, а през това на "Цар Освободител" и "Цар Асен" - 400. До месец в експлоатация ще влязат новите отсечки на бул. "Република" и "Христо Смирненски". Тогава ще започне и строителството на рампата при входа към Варна.

Източник: в."Строителство градът"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).