Центърът на Варна ще заприлича на европейски

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
14:57 / 15.11.2013
2209
Днес бе подписан договора за строителните работи по проекта "Еститизация и модернизация на главните пешеходни зони" по ОП "Регионално развитие" между Община Варна и обединение "Зебра трафик" в лицето на неговия управител Николай Димитро, предаде репортер на Varna24.bg

Проектът предвижда обновяване пешеходния ринг в центъра на Варна. Общата площ върху, която ще се извършат строително-монтажните работи е 30 декара. Общата стойност на проекта ще е над 4.6 млн. лв.

Срокът за изпълнение е 11 месеца, като през летните юни, юли и август се предвижда прекъсване заради летния туристически сезон във Варна. 

Ще бъде изградена и временна атракционна зона до Морска гара, в района на кей 1 на пристанището. Така Варна ще може да посрещне ветроходната регата Тол Шипс 2014 с напълно обновена централна част.

Настилката, която ще бъде подменена с гранитни и клинкерни плочи, е 30 дка. Проектът предвижда още цялостна смяна на уличното осветление, озеленяване, зони за отдих, обособяване на шест площада, изграждане на два нови фонтана и ремонт на сегашния, реконструкция на градинката зад сградата на Операта.

В момента върви подмяна на подземната инфраструктура, веднага след като приключи работата, започва изпълнение на проекта, каза кметът Иван Портних. Строителните дейности ще бъдат разделени на няколко етапа, за да не се пречи на движението на пешеходците, ще се постараем да има постоянен достъп до търговските обекти, заяви Николай Димитров от фирмата-изпълнител.

Кметът припомни, че прословутата Дупка не попада в проекта. "Имотите там са собственост на частни лица. Въпросът е поставен на правителствено ниво и очакваме развитие, защото при новия облик на централната градска част, тя ще контрастира още повече", коментира Иван Портних.


Виж коментарите (2)

Още по темата (97):
10.09.2015 Ремонтът на ларгото започва в края на месеца
09.06.2015 Слагат "Черната роза" в градската градинка
09.06.2015 Варна посреща туристи с капани по ларгото
29.05.2015 Започна премахването на дървета в лошо състояние в центъра
26.05.2015 7 пъти пренареждат паветата на новата настилка над тунела на ул. "Шипка"
18.05.2015 Общината с отговор за анекса за удължаване на договора за ремонта на
центъра
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).