Чакат концесионери да ремонтират подлезите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:55 / 23.02.2010
1277
Ремонтите на подлезите в града ще чакат докато се появят концесионери. Районните кметове са се уморили да пишат докладни записки и молби до общината да им отпуска пари за съоръженията. „При нас има два подлеза, като единият е неизползваем. На другия му трябва поддръжка, осветление и прочее, но ще чакаме да влезе в сила решението на Общинския съвет, съоръженията да се отдават на концесия. Тогава стопаните им ще правят ремонтите", коментира кметът на район „Владислав Варненчик" Добромир Джиков. Подобно предположение изказа и кметицата на „Одесос" Таня Василева. По думите й, макар и да е направена сметката за необходимите средства, ако в голяма община са решили да чакат концесионери, пари за спешни ремонти необходими след зимата, няма да се отпуснат. „Обследвали сме всички 7 подлеза в района. Положението им не е съвсем трагично, но всеки от тях има някакъв проблем. Нужни са около 3500 лв. за да се направят козметични ремонти", посочи Василева.

Положението в „Приморски" се оказва най-тежко. На негова територия има 24 подлеза, в които влизат и тези по пътя за Златни пясъци. „Правим огледи, описваме щетите и ги пращаме в общината, но там преценяват кои да ремонтират", съобщи кметът на района Пламен Градинаров. По думите му най-тежко е състоянието на подлеза на Траката. На него му предстои ремонт веднага след 3 март, който ще струва на общината 116 000 лв. „В Топ 3 на подлезите в най-тежко състояние влизат още тези на спирките „Явор" и „Марек", като вторият на моменти е неизползваем", допълни Градинаров.

От район „Младост" са успели да възстановят осветлението на четирите подлеза по бул. „Владислав" до границата с „Одесос". Парите били от заложените за осветление, посочиха от кметството. Поставени са бронирани лампи. Само в „Аспарухово" нямат проблеми с подлезите, защото на територията им липсват такива съоръжения.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)

Още по темата (16):
26.10.2010 Приключват ремонтите на варненските подлези
18.10.2010 Затворят подлеза на сп. "Явор" ако ремонтът продължава да се отлага?
28.09.2010 Ремонтират 14 подлеза до средата на ноември
13.09.2010 Тръгват аварийните ремонти на подлези
15.07.2010 Отделят пари за най-лошите подлези
07.07.2010 При актуализацията на бюджета искат пари за спешни ремонти на подлези
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).