Чакат половин милион европари за образование

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:45 / 22.04.2010
725
560 000 лева европейско финансиране се надява да инвестира в образованието тази година Варненската община. Експертите от просветната дирекция са изготвили два проекта по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси", които вече са представени пред министерството на образованието. Очакваме отговор по разработките, обясниха от дирекцията и допълниха, че има известно забавяне в сроковете. Първият проект, наречен „Различни в уменията, толеранти в отношенията", цели интеграция в учебния процес на деца от етническите малцинства. В него ще бъдат обхванати пет варненски училища: I Основно училище, ОУ „Иван Рилски", СОУ „Елин Пелин", ОУ „Добри Войников" и СОУ „Любен Каравелов". Един от методите, с които авторите на проекта смятат да постигнат целите си, е организиране на целодневна форма на обучение в подготвителните и полуинтернатните групи. Предвидени са и средства за допълнителна квалификация на учителите, преподаващи на децата от малцинствата по български език и литература. Стойността на проекта е 250 000 лева.

260 000 лева пък ще бъдат изразходени за подпомагане обучението на деца със специални образователни потребности. Дейности ще бъдат реализирани в пет детски градини - ЦДГ „Валентина Терешкова", ЦДГ „Мечо Пух", ЦДГ „Александър С. Пушкин", ЦДГ „Изворче", ОДЗ „Първи юни" и Логопедичния център. Предвижда се да бъде изработен образователен софтуер за деца с различни увреждания на възраст между 3 и 6 години. Идеята е и да бъде създадена общинска мрежа за подпомагане обучението на деца със специални потребности.

Източник: в. "Позвънете новини"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).