Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Чепати чиновници се цанят за шеф на транспортния европроект във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:08 / 10.01.2013Коментари (0)986
Уволнена служителка на НАП - Варна, която обвини шефа си в корупция, и отстранен, а после възстановен на работа главен секретар на областната администрация, са сред шестте потенциални кандидати за ръководител на най-големия до момента варненски европроект. Имената на кандидатите да управляват изграждането на новия интегриран транспорт на града ни бяха обявени от общината, след като комисия, съставена с кметска заповед, прегледа подадените документи в конкурса за шефския пост.

Бившата данъчна е Биляна Якова, която през декември 2011-а написа отворено писмо до премиера Бойко Борисов, тогавашния президент Георги Първанов, министри и медии, в което обвини шефове в НАП - Варна, не само в корупция и незаконосъобразни действия, свързани с обществени поръчки, но и в психически и физически тормоз, заплахи и тенденциозно атестиране, довело до отстраняването й от работа. Нейните сигнали така и не доведоха до някаква съществена промяна в местната структура на данъчната администрация.

Между кандидатите да управляват 114 -те милиона лева за подобряването на варненския обществен транспорт е и Иван Каменски. Той беше отстранен от поста главен секретар на областната администрация във Варна през 2010-а от тогавашния управител Данчо Симеонов. Мотивът за уволнението му беше злоупотреба със служебното положение. След като Каменски обжалва отстраняването си от работа, съдът го възстанови на поста, който междувременно беше зает от някогашния районен кмет на "Одесос" Димо Николов. Последният от своя страна подаде оставка и така новият областен управител Коста Базитов наследи от уволнения Данчо Симеонов администрация без главен секретар, защото Иван Каменски така и не се върна на работа.

Останалите четирима кандидати за ръководители на европейския проект "Интегриран градски транспорт", от които общината ще избира, са Николай Михайлов, Николай Григоров, Диана Димитрова и Златко Кузманов. Преди време последният беше шеф на управлението на морския трафик във варненската "Морска администрация". До 21 януари всеки от кандидатите да ръководи най-големия варненски европроект трябва да представи концепция за бъдещата си дейност. За целта за два дена всеки един от тях ще може да се запознае с детайлите му. Защитата на концепциите пък ще бъде проведена на 24 януари.

Източник: в. "Черно море"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: