Черният Роди с ефективна присъда и за данъчни престъпления

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:53 / 07.07.2009
807
С ефективна присъда за данъчни престъпления в размер на една година и 9 месеца "лишаване от свобода" си тръгна днес от съдебната зала Радослав Калчев. 42 годишният варненец, известен с прякора "черният Роди" се възползва от правото на съкратено съдебно следствие и получи от Варненския окръжен съд наказание под минимума от 2 години, предвиден от закона за данъчни задължения.

Калчев призна вината си, фактите и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт затова, че от януари 2002 до април същата година избегнал плащането на данъци в размер на близо 33 хиляди лева лв. Той не подал данъчна декларация, въпреки регистрираната фирма "Вайгър". През посочения период продал вилно място и двуетажна вила в местността "Манастирски рид на стойност над 56 хиляди лева. С ревизионен акт и изчисления за разликата между придобивната цена на имота и продажната, и след приспадане на разходите за издръжка, данъци и други, експертите установили, че подлежаща на облагане е сума в размер на 32 965 лв. Три години по-късно, отново след данъчна ревизия било установено, че Радослав Калчев избегнал плащане на данъци като физическо лице в размер на 8 080 лв. Той отново не подал данъчна декларация за предходната година.

За всяко едно от двете данъчни престъпления съдът наложи различни по размер наказания, но на основание чл.23 НК определи Калчев да изтърпи по-голямата от двете присъди - 1 години и 11 месеца "лишаване от свобода". Присъдата на ВОС подлежи на въззивен контрол в 15 дневен срок.

Пресслужбата на съда припомня, че в началото на м. юни тази година Калчев доброволно се предаде в прокуратурата, след като бе обявен за общодържавно издирване. Той беше един от обвиняемите лица по мегадознанието, разследващо престъпната дейност на трима общински съветници и още 21 лица, занимаващи се с разпространение на дрога, склоняване към проституция, пране на пари и трафик на хора. Калчев сключи споразумение с прокуратурата, одобрено на 11 юни от съда за ефективно наказание в размер на  една година и 11 месеца "лишаване от свобода". Черният Роди призна вината си за участие в организираната престъпна група с Веселин Данов, Недялко Цвятков и други лица през периода септември 2004-та - ноември 2006 година. След като ВОС групира присъдата, постигната със споразумението с неизтърпяно наказание от 1 година по предходна присъда за наркоразпространение от 2007 година стана ясно, че Калчев ще изтърпи общо наказание в размер на 2 години и 11 месеца.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).