Червените скептични за Гуцанов, трудно щял да се върне в политиката

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:28 / 19.04.2010
1490
Борислав Гуцанов трудно ще успее да възвърне доверието в себе си след случилото се. Дори и съдът да изчисти името му, за известен период от време, той ще остане извън политическата сцена. Това мнение изрази във Варна депутатът и секретар на Изпълнителното бюро на столетницата Антон Кутев, който дойде в града, за да поощри местния актив. По думите му ръководството на БСП-Варна е постъпило доста адекватно след ареста на председателя на Общинския съвет. Това е режисирана акция, от която имиджът на БСП в морската столица неминуемо ще пострада, допълни депутатът. Според него в работата на прокуратурата има политическа намеса, а атаките ще продължат.

Кметовете подписват много документи ежедневно и няма начин да не им се оказва натиск. Ако премиерът Бойко Борисов не беше във властта, щеше да бъде в същото положение, категоричен е Кутев. Той заяви, че докато Борисов е бил кмет на София, в градския транспорт на столицата е имало доста по-значителни скандали, които обаче не са предизвикали подобна реакция. Искаме прокуратурата да си върши работата и да не прилага двоен стандарт. Още повече пък да използва снайперисти срещу определени хора, възмути се депутатът. Той припомни правилото, че всеки е невинен до доказване на противното.

Като опити за установяване на диктатура определи поведението на премиера червеният депутат. По думите му, реформите, към които се върви в правораздавателната система, говорят за политическа зависимост. Целта на правителството е да всее страх във всички системи, не само в съдебната, каза още секретарят на Изпълнителното бюро на столетницата. Той подчерта, че при налагане на авторитарно или личностно управление най-потърпевш винаги се оказва народът и никога хората от властта. Не трябва да чакаме помощ от Европа. Само гражданското общество и партиите могат да противодействат на правителството, посочи народният представител. Според него не е далеч времето, в което БСП ще поиска вот на недоверие на управляващите заради кризата, в която се намира страната. Искаме първо да видим как върви събираемостта в бюджета, посочи Кутев, според когото истинската трагедия в икономиката ще настъпи през май.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)

Още по темата (196):
26.02.2014 Гуцанов осъди държавата в Страсбург, прибира 44 000 евро
17.10.2013 Главният прокурор: Делото "Медузите" е било основателно прекратено
15.03.2012 Съдебни поръчки до 6 европейски държави направени по операция "Медузите"
28.06.2011 2010-та година била най-богата за Гуцанов
22.05.2011 Прокуратурата не проверява Гуцанов за съпричастност към контрабандните цигари, заловени във Варна
22.05.2011 Един задържан по случая със заловените контрабандни цигари във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).