Честит празник на район "Младост"!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:36 / 12.10.2023
1754
Днес е празника на район "Младост".

От 11 часа в храм "Свети пророк Илия“ ще бъде отслужен водосвет за здраве и благополучие на жителите на района.

Той е един от петте райони на град Варна. Населението му е над 84 000 души, което го прави вторият по населеност район в морския град, след "Приморски".

Район "Младост" е определен от Народното събрание според Закона за териториалното деление на Столичната община и големите градове. Разположен е в северозападната част на града. В състава му попадат кварталите "Трошево", "Свети Иван Рилски", "Възраждане", "Младост", "Победа" и Западна промишлена зона, както и селищните образувания Кочмар, Пчелина, Шашкъна, Планова и Сълзица.

На територията му са разположени молове, големи търговски центрове, регионалното звено за противопожарна и аварийна безопасност, автогарата, спортни и възстановителни центрове, 17 училища, 12 детски градини и 3 детски ясли.

По население район "Младост" е по-голям от градове като: Ямбол, Благоевград, Велико Търново, Габрово, Видин, Кърджали, Ловеч, Разград, Търговище и пр.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненец преживя среднощен кошмар на гарата в Карнобат
Ръст на стомашно-чревните заболявания по морето
ДПС - Варна застана зад Ахмед Доган
Промяна за една болница във Варна
НОИ алармира за редица измами във Варна, вижте схемата
Кошмар във Варна: Маскирани мъже нахлуха и заплашиха продавачка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).