Четирима души са се удавили в морето от началото на сезона във Варна и курортите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:55 / 09.08.2011
858
Четирима души са се удавили в морето от началото на сезона във Варна и курортите. Това каза Лавренти Силов от Водноспасителната служба в града. Той уточни, че става въпрос за инциденти станали през работно време. Отделно обаче са случаите на самоубийства или удавяния станали в неохраняеми плажове. Освен това има и един случай на удавяне в басейн. Силов добави, че точни данни за инцидентите и броя на удавените ще бъдат ясно в края на годината, като ще бъдат взети предвид всички инциденти - самоубийства и нещастни случаи и то не само в морето, но и в кладенци, канали и т.н.

Последния тежък инцидент е от преди два дни на Камчия, където има втори удавен. Силов подчерта, че зоната е неохраняема въпреки многото летовници. Причината според специалиста е високия наем, който държавата иска и от три години там няма собственик. "Никой не ги пази хората и стават инциденти", посочи Лавренти Силов. По думите му все пак няма някакъв съществен ръст на тежките инциденти в сравнение с миналата година, когато за същия период е имало четирима удавени по море и посочи, че 5-6 инцидента са нормални на сезон.

Във връзка въвеждането на глоби в Бургас, касаещи туристи, които не спазват указанията на спасителите и влизат да се къпят при червен флаг, Лавренти Силов подчерта, че идеята е много добра и той категорично подкрепя въвеждането на такива глоби и във Варна. Той обясни, че за съжаление Водноспасителната служба няма такива правомощия и всичко зависи от кмета, който е единствения с правомощия да въведе глоби. "Няма друг начин да се справим, така е по цял свят, като ги глобят после се замислят дали да влязат в морето", каза в заключение специалистът.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).