Четирима задържани за отвличане

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:56 / 09.02.2011
1169
На 09.02.2011 г. в 5,20 ч в дежурната оперативна част на РУП - Аксаково, е получено съобщение от 46-годишна жена от Любен Каравелово, че малко по-рано четирима непознати са проникнали във фургона, който обитава семейството й. След заплаха с пистолет отвлекли мъжа й - 44-годишен от същото село.

Незабавно са предприети заградителни мероприятия и в Аксаково е спрян автомобил, в който са пътували похитителите и жертвата. Установена е самоличността им - Р. В. 46 г. от Кубрат, рецидивист - осъждан за кражби и измами, Ат. Ив. 41 г. от Галиче, община Бяла Слатина, брат му Б. Ив. 22 г. от същото село и Б. Анг. 51 г. от София.

От първоначалните оперативно издирвателни мероприятия е установено, че Ат. Ив. е баща на 20-годишна жена, която живее на съпружески начала със сина на отвлечения. Родителят дошъл да си прибере дъщерята. Когато той и партньорите му проникнали във фургона младата жена била в другата стая, но тъстът й излъгал, че е на гости у познати в Игнатиево. Четиримата го натоварили във "Форд Мондео" с врачанска регистрация и го заставили под заплаха с пистолет да ги отведе в другото село.

При претърсването от Р. Ив. е иззет газов пистолет без означения за модел и марка, без документи за него.
Случаят е докладван на прокурор. Образувано е ДП с работен текст по чл. 142, ал. 2, т. 1 и 2 от НК.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).