Чиновници пращат децата на кикбокс вместо на езда

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:58 / 20.02.2010
759
Нито една варненска школа не е преминала през ситото в тазгодишната програма „Спорт по време на ваканции", жалват се местни експерти в тази област. Министерството на физическото възпитание и спорта е отхвърлило дори разработката на клуб по конен спорт „Фанагория", който единствен в страната включва в заниманията си и деца с увреждания от училище „Д-р Иван Шишманов". За сметка на него по програмата за 2010 година ще бъдат финансирани три клуба по кикбокс, клуб по хокей на трева и бадминтон.

Недоволни от решението на министерството, от „Фанагория" са изпратили жалба до министър Свилен Нейков. „Учудващо и неприемливо за нас е, че след единствено представения подобен проект от Варненска област той е бил отхвърлен по необясними за нас причини", недоумява Павел Павлов, председател на ККС. „Молим за преразглеждането и преоценка на проектите, представени от клубовете и респективно от тези от региона. Не е допустимо областта ни да не съществува на географската карта на Министерството на спорта", се казва още в жалбата.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).