Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Чирпанския и бандата му с още една присъда от ВОС
Автор: Екип Varna24.bg 16:12 / 01.03.2010Коментари (0)8177
© Varna24.bg
10 дни, след като Николай Тошев - Чирпанския, Петър Благоев и Николай Илиев получиха по 8 години затвор от Варненския окръжен съд заедно с други три лица /Мирослав Михалев, Николай Петров и Ангел Колев/ от така наречената "наказателна бригада", организирана и ръководена от Тошев, по прякор Чирпанския, създадена, за да разпространява наркотици, днес тримата отново се изправиха пред Темида, за да бъдат съдени за идентични престъпления.

Тошев/29год./, Благоев/27год./, Илиев/23год./, заедно с Диян Михалев/25год./ и 19 годишния ученик Емил Билянов се възползваха от процедурата на съкратеното съдебно следствие, признаха вината и фактите, посочени в обвинителния акт и получиха наказание под минимума, предвиден от закона за участие в организирана престъпна група, създадена, за да разпространява наркотични вещества. Най-висока присъда в размер на 4 години и половина затвор получи Николай Тошев, затова, че ръководил престъпната група. Благоев, Михалев и Николай Илиев бяха наказани с по 2 години и 6 месеца "лишаване от свобода", а Емил си тръгна с условна присъда от година и половина затвор, отложена с 4 години изпитателен срок. Съдът призна вината им затова, че през периода от февруари да края на април миналата година участвали в престъпна група, създадена и ръководена от Чирпанския, за да разпространяват марихуана и амфетамини. Цялата престъпна компания, без Емил - възпитаник на ОУ "Л.Каравелов" са осъждани многократно за различни престъпления от общ характер сред които грабежи, хулиганство, изнудване и др. Илиев има 5 присъди зад гърба си, Деян и Петър по 4, а лидерът Тошев - е осъждан два пъти - за разпространение на наркотици и за хулиганство.

По-голямата част от подсъдимите са твърде отдавна в полезрението на органите на реда и са били съпроцесници в други наказателни дела. След последното си излизане от арест през юни 2008 година те продължили активно да участват в наркопазара във Варна, а полицията установила дейността им с множество експлоатирани СРС и други веществени доказателства. Наказателната бригада продължавала да използва познатите схеми чрез сила, заплахи, побои и отвличания да принуждава други лица да продават дрога за тях. Такава "акция" била организирана и в началото на април миналата година спрямо свидетеля В. А. Първо разбили и изпотрошили колата му, след това продължили със заплахи за живота и здравето му. Рекетираният се обърнал към полицията за помощ и така се стигнало до реализиране на акцията по разкриване на поредната кампания за "набиране на дилъри" на дрога. След няколко срещи, които били наблюдавани от органите на реда се стигнало и до "сделка", при която бил задържан Благоев, а по-късно Тошев, Илиев и Михалев. Всички те са в ареста от 28 април миналата година.

Днешната присъда на Тошев, Благоев, Илиев, Михалев и Билянов подлежи на въззивен контрол пред Апелативния съд във Варна.




Още по темата: общо новини по темата: 9
18.02.2010 »
25.08.2009 »
24.08.2009 »
27.07.2009 »
26.06.2009 »
19.06.2009 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: