Член на общинското ръководство на ГЕРБ в "Младост" напусна партията

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:16 / 10.07.2013
1461
Светослав Трайков, член на общинското ръководство на ПП ГЕРБ в район "Младост" и бивш протокол на ГЕРБ във Варна, изпрати отворено писмо до новия кмет на Варна Иван Портних. Представяме ви пълния текст на писмото:

Г-н Портних,

Съобщавам Ви, че с писмо от 08.07.2013 г., съм уведомил Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, че прекратявам членството си в партията, в която съм от самото начало.

Мотивите ми за това са следните:

1. През последната година партията във Варна бе овладяна от хора като Вас и тези, с които сте се обградил. Хора без морал, не притежаващи нито политическите, нито професионалните качества, изисквани и очаквани от обществото. Вследствие на това Вие компрометирахте каузата ГЕРБ, заради която аз станах член на партията и работих 6 години. Обявените принципи и цели за открито управление, за прозрачност, за морал в политиката бяха погазени и подменени с преследване на частни интереси; с налагане на методи и средства, с които трябваше да се борим.


Аз отхвърлям използването на партията като ракета-носител за постове и облагодетелстване от властта, както и роднинските назначения, които станаха практика. Не приемам факта, че лица, като секретарката Ви Павел Христов и неговата майка Лилия Христова, печално известна в града с ниския си морал, трябва да бъдат задкулисните кукловоди на всичко случващо се. Партията във Варна има нужда от човек, който може самостоятелно да взема решения, а не да бъде зависим от лица със съмнително минало.


2. Не приемам човек като Вас, с който работих последната година, да бъде лидер на партията в град Варна. Човек, който казва много неистини, поема ангажименти, които не изпълнява и не може да бъде открит с дни, тъй като не си вдига телефона.


3. Смятам, че каузата на гражданите за европейско развитие на България не може да е лична собственост на когото и да било. Далеч от европейските и демократични практики бе и идеята да ме подлагате на другарски съд, целящ изключването ми, защото съм изразил лично мнение, а не повтарям безропотно повелите Ви.


4. Намирам, че ПП ГЕРБ няма нищо общо с партията, която беше създадена на 03.12.2006 г. Днес тя отблъсква с това, че напред вървят арогантните и високомерните лица, с изобилието от посредствени нагаждачи, с липсата на демократичност.


Това не е моята партия!


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).