Чужденци щурмуват магазините за дрехи втора употреба във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:40 / 10.09.2012
1320
Чуждестранните летовници щурмуват магазините за дрехи втора употреба у нас. Привлечени от изгодната цена, туристите не се притесняват да пазаруват second hand стоки. Много германци, скандинавци и руснаци обезателно включват в своя тур из варненските магазини и търговските обекти с дрехи втора ръка.

"Това не е нова практика, но кризата я позасили. Куриозно е обаче, когато германец си купува немски блузи или панталони втора употреба от България. За разлика от нас, чужденците имат нагласата да пазаруват зимни дрехи през лятото, затова не е изненадващо, че летовниците проявяват голям интерес към якетата и палтата. Освен това, щом си закупят няколко дрехи, често искат отстъпка, каквато всъщност не е приета в нашите магазини", обяснява продавачка на second hand дрехи.

Безспорно в условията на тежка икономическа криза търговията със стоки втора употреба се радва на много клиенти. За мнозина това е начин да си купят евтини, но и не по-малко качествени облекла. Предубежденията към носената от непознат дреха отстъпват пред цената. Неслучайно този тип магазини бяха хит и през месеца на абитуриентските балове, когато предлагаха не само официални тоалети, но и аксесоари към тях.

Източник: в. Черно море


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Историята на двореца в Балчик - любимото място на кралица Мария Е...
С три вида наркотици хванаха 39-годишен мъж да шофира из улиците ...
Проливни дъждове заливат Варна след броени часове
Фестивалът "Рицари в музея" във Варна приключва днес
Няколко сгради във Варна ще светнат в зелено на Европейския ден н...
Кметът на Варна: Знам, че това ще създаде известно неудобство и н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).