Чуждестранните туристи не били притеснени от протестите във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:11 / 17.06.2013
1085
Чуждестранните туристи не са притеснени от протестите във Варна през последните няколко дни. Това сподели пред Дарик Атанас Атанасов от Съюза на екскурзоводите в България. Според варненския гид, летовниците приемат демонстрациите като израз на едно зряло гражданско общество, но се интересуват за причините за недоволството на местните.

"Питат какво става, разбира се. И ние им обясняваме колко е сложна политическата обстановка в страната. Обясняваме им, че на последните избори, за изненада на всички избиратели, се е стигнало до патова ситуация. Затова сега всички са недоволни и изразяват по този начин протеста си", добави Атанасов. Kъм туристите не се отправят съвети да избягват разходките в центъра и да не попадат в шествието, тъй като досега не е имало индикации за насилие и ексцесии.

Дори протестите да не спрат скоро, едва ли те ще се отразят съществено на туристическия сезон, смята опитният екскурзовод. Според него доказателство за това са Турция и Гърция, където нямало отлив на туристи, въпреки гражданските протести там.

Няма спад в интереса към екскурзиите и почивките в Турция. На площад «Таксим» в Истанбул са разположени най-скъпите хотели, които нашенците не били съгласни да плащат. Българските туристи се настаняват в други райони на мегаполиса и много рядко ходели до размирния напоследък «Таксим» , разкри още гидът. Край най-предпочитаните в Истанбул забележителности като Капалъ чарши, Египетския пазар и залива «Златния рог» било спокойно, както и край Егейско море, където се намират курортите Кушадасъ и Мармарис.


Виж коментарите (0)

Още по темата (382):
28.06.2014 Борисов: Кабинетът да каже: "Провалихме се, спасете държавата"
14.06.2014 Оставка в сряда и избори наесен?
14.06.2014 Варна излиза на протест срещу правителството
14.06.2014 Една година протести срещу кабинета "Орешарски"
14.06.2014 Варна ще отбележи 1 г. от началото на масовите протести срещу
правителството
13.06.2014 Утре Варна ще отбележи 1 г. от началото на масовите протести срещу правителството
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).