Чужди градове взаимстват указателни табели от Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:47 / 22.04.2010
1174
В Анапа и Сочи, Новорусийск, искат да поставят указателни табели по образец на варненските. Това гласи писмо на фирмата, изработила табелите в морската столица, до Кирил Йорданов кмет на Община Варна. Предложение за заявка е отрпавила руска делегация, която е присъствала на миналогодишните тържества за празника на града. Това показва един страничен поглед към това, което се случва във Варна, коментира кметът. Фирмата споменава и за предложения от Караказ и Валенсия, които също искат да използват варненските табели за образец.

Към момента в морската столица има 3177 номера на домове, 622 табели с имената на улици, посочи Йорданов. Той допълни, че 41 кръстовища са обозначени и има 4 указателни табла в "Чайка", район "Примоски", "Младост" и пред Община Варна. Предстои да бъдат поставени още 3 такива. До седмица трябва да бъде сложено и голямото табло за целия град пред Катедралата, каза кметът.

Изискване към хората, които са разработили начина, по който изглеждат табелите, е било да имат някакво запазено излъчване, което отличава града от останалите, уточни кметът. Той допълни, че не маловажно е било и да са от материали, които не представляват икономически интерес, да са негорими, леки и да осветяват през нощта.

Всички нови разработки в областта на градския дизайн на фирмата ще бъдат предоставяни на Община Варна и след това ще се дават на другите градове, заяви кметът.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).