Църквата скочи срещу съботния гейпарад

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:40 / 24.06.2008
954
Варненската и Великопреславска митрополия се обяви против предстоящия гейпарад в София в изявление, разпространено до медиите в града.

В документа се посочва, че Библията определя хомосексуализма като грях. Църквата определя хомосексуализма като страст, болест и неестествено състояние вследствие на грехопадението, като предлага и пътя за изцелението от този грях, се заявява в позицията на митрополията.

Такива публични прояви прокламират неморалност и се опитват да подменят изконните семейни ценности, смятат от митрополията. Ние не осъждаме и не презираме тези хора, а осъждаме греха на хомосексуализма и скандалното му рекламиране; протестираме срещу опита чрез подобни паради да се търси промяна на общественото мислене и нагласи, така че неестественото да се приеме като естествено и да получи одобрение, се казва още в изявлението на Варненската и Великопреславска митрополия.

Българските националисти вече поведоха открита война срещу гей общността и се обявиха срещу провеждането на поредния парад на хомосексуалисти на 28 юни. Лидерът на Българския национален съюз Боян Расате дори обяви кампания под надслов "Бъди НЕтолeрантен. Бъди нормален". БНС планира в големите градове да бъдат разлепени плакати и да се раздават листовки.

Източник: БТА


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).