Д-р Кобаков остава управител на варненския онкодиспансер

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:13 / 31.01.2012
2380
Избраният чрез конкурс д-р Георги Кобаков от вчера официално е вписан като новия управител на онкодиспансера, след като оспорването от областния управител и жалбата от един от останалите участници в конкурса са сметнати за неоснователни, стана ясно по време на заседание на общинската комисия по здравеопазване, предаде Дарик.

Д-р Кобаков е класиралият се на първо място кандидат след провелия се конкурс за длъжността през ноември миналата година. Одобрение за назначаването на медика дадоха и по-голямата част от общинските съветници по време на сесия, провела се през декември 2011.

Удължаване с три месеца на сроковете на договорите на управителите на ДКЦ 1 "Св. Клементина", ДКЦ 3, ДКЦ 4, ДКЦ 5 "Св. Екатерина", Дентален център I, Специализирана болница по очни болести за активно лечение, Медицински център за рехабилитация и спортна медицина 1, Амбулатория- групова практика за специализирана медицинска помощ-Център за психично здраве гласуваха членовете на общинската комисия по здравеопазване.

Договорите на част от медицинските заведения изтичат през март, а на други през май. Идеята на удължаването е да има достатъчно време да се подадат отчетите на здравните центрове и да се направи анализ на дейността им, чрез който да се оформят документите за евентуален конкурс, разясни председателят на комисията проф. Анелия Клисарова.

Преди гласуването общинарите разгледаха и останалите две предложения. Първото идва от комисията по собственост и стопанство и е за насрочване на нови конкурси за избор на управители, а второто е на кмета на Община Варна и е за удължаване на действащите договори за нов тригодишен срок.

Членовете на комисията по здравеопазване гласуваха и отпускане на парична помощ в размер на 6000 лева за 8-месечни близначета, които са родени недоносени и с увреждания. Едно от тях е претърпяло мозъчна операция на 6-месечна възраст. Средствата са необходими за продължаване на лечението им. Идеята е решението да бъде гласувано и на утрешната сесия на Общинския съвет, каза проф. Клисарова.


Виж коментарите (1)

Още по темата (12):
23.01.2012 Уникален онкоцентър за 18 млн. лв. създават във Варна
17.01.2012 След проверката: Няма лекарства за мъртви в онкодиспансера
09.01.2012 Областният оспорва решение на ОбС за избор на шеф на Онкоболницата
14.12.2011 Д-р Георги Кобаков ще оглави Онкоболницата
12.12.2011 Неясноти около избора на нов управител на Онкоболницата
07.12.2011 Обявиха победителя в конкурса за шеф на Онкодиспансера, той е с оценка 5,45
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).