Д-р Рафаел Хачикян: Генно модифицираните храни предизвикват сериозни увреждания
Генно модифицираните храни предизвикват сериозни увреждания. Това заяви д-р Рафаел Хачикян по време на нарочна пресконференция днес във Варна. Д-р Хачикян работи по темата за пораженията от генно модифицирани продукти в медицински център „Д-р Емилова". Генно-модифицираните храни отключват порой от автоимунни заболявания и предизвикват тежки алергии, заяви на медикът. Той коментира, че генното инженерство може да бъде полезно в областта на медицината, но не и в селското стопанство. Д-р Рафаел Хачикян цитира изследване, доказващо, че мишки, хранени с ГМ царевица, са получили сериозни увреждания на бъбреците и черния дроб. Генно-модифицираните (ГМ) храни няма да разрешат кризата с храната, те не увеличават реколтите, а увеличават употребата на пестициди, осведоми специалистът. ГМО не са безопасни за консумация и никой не следи за ефекта им върху здравето, освен това, те не могат да съществуват отделно от естествените култури.
Източник: Агенция "Фокус"