Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Д-р Янко Станев: Убеден съм, че Славков не е извършил престъпление
Автор: Екип Varna24.bg 09:44 / 31.03.2010Коментари (0)2798
© Impact Press Group
"От 20 години се занимавам с политика и от моя гледна точка Иван Славков не е извършвал престъпления. Но аз не съм юрист. Убеден съм, че няма престъпна дейност. Винаги е проявявал пълна съпричасттност към обществената дейност. Останах изненадан от ареста му и целия процес срещу него. За мен Славков е човек със здрави семейни ценности. Консервативен семеен човек. Не е демонстрирал някакъв заможен начин на живот, не е демонстрирал разни скъпи вещи, не съм го виждал с костюм за 5000 евро. Не съм го виждал и с охрана. Поне на заседанията на Общинския съвет. С какво и как идва на работа не зная, не следя колегите си. Зная, че има шофьор и някакви сътрудници, но не зная дали има охрана. За мен охраната е съвсем друго нещо. За мен това не е охрана. Казах ви, може да са му били сътрудници, приятели или да му придават важност", Това заяви днес пред съда общинският съветник от ДПС д-р Янко Станев, който беше привлечен като свидетел по делуто срещу колегата му Иван Славков и подсъдимите Свилен Николов, Пейчо Пеев, Николай Хаджимихалев - Найка и Янко Колев - Каратиста.

"Данов хиперболизира и изопачава нещата. Разговорите с него винаги минават с полусериозно, полувеселяшко настроение. Не може да се разбере кога говори истаната и кога не. Пред разрични хора говори различни неща от едно и също събитие. При него истината и неистината се смесват. Обича да се изхвърля за всичко. Неговите приказки се различават от действителността. Той дори твърдеше, че трябва да се подработват прокурорите. Не вярвам на Данов. Не съм приемал обективно нищо казано от него". Това пък беше мнението му за другия негов бивш колега Веселин Данов, който беше осъден по същото дознание и в момента излежава присъдата си в общежиетието на Варненския затвор. Д-р Станев разказа още, че познава Веселин Жеков, но по време на процеса разбрал, че двамата със Славков имали заведение на „Златни пясъци".

Днес преди обяд пред съда застана управителят на ловното стопанство в Шкорпиловци Илко Георгиев, който беше най-категоричен в отговорите си, за разлика от останалите. Той разказа, че Веселин Жеков водил там приятели на лов, но не са си плащали, а всичко се е пишело на тефтер. Разговорите им били обикновенно за лов или жени.

Другият призован свидетел Сунай Шукри пък беше получил пълна амнезия за нещата, които са се случили преди 2 - 3 години. Той дори заяви, че не знае къде се намира брат му, с който не поддържал никакви отношения от години. Едино от нещата, които пробляснаха в съзнанието му беше, че е виждал във Веселин Жеков, но уточни, че не знае какво е съдържанието им. Другото нещо, което изплува в спомените му беше, че преди близо 2 години е водил в София на различни адреси две коли с мъже, за които заяви, че може да разпознае, защото е запомнил лицата им.

Третият призован свидетел Явор Такев, който е работил първо като охрана, а след това и като управител в заведението „Магура" на „Златни пясъци" пък през цялото време категорично твърдеше, че Иван Славков е бил единствения собственик, който е дърпал конците на бара и е прибирал оборотите, а Веселин Жеков и Емил Цонев са се водили такива само по документи. На моменти Такев категорично отказваше да отговаря на въпросите на защитата и на самия Славков като се възползва от правото си да мълчи.

Освен това Такев твърдеше, че се страхува за живота си и този на семейството му. Той каза, че е бил заплашван лично от Иван Славков, който му казал "И с 30 души охрана да ходиш... червата ти пак ще видят на табелата на Варна". Той допълни, че след като Славков го е уволнил от „Магура", колата му е била палена на платения паркинг до Военна болница, както и, че са е бил сплашван и с коктейл „Молотов". Такев твърдеше, че е получавал и заплашителни съобщения на GSM-а си, който обаче в момента беше оставил в Испания. Той каза, че е уведомил полицията за това.

Източник: в. "Позвънете новини"




Още по темата: общо новини по темата: 102
21.03.2012 »
23.02.2012 »
28.10.2011 »
09.02.2011 »
01.12.2010 »
19.11.2010 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: