Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ДНСК състави два акта на главния архитект на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:01 / 16.01.2015Коментари (0)1537
© Varna24.bg
За последните 4 месеца на 2014г. от органите на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) са образувани 5 административно-наказателни производства срещу главни архитекти на територията на Варненска област. Три от актовете са издадени за главния архитект на Район "Одесос", а останалите два за главния архитект на общината.

Административно-наказателните производства са за извършени от тях нарушения на нормативната уредба по устройство на територията, установени при проведени административни производства за отмяна на незаконосъобразно издадени строителни книжа. Съобщението на ДНСК е във връзка с отворено писмо до министър Лиляна Павлова, подадено от варненският архитект Николай Ненов.

В него той коментира, че напоследък има практика РДНСК във Варна да наказва архитекти заради разрешения за остъкляване и покритие на балкони и тераси. На базата на приложената информация обаче от Дирекцията по строителен контрол заявяват, че от издадените през последните 4 месеца актове само един се отнася за приобщаване на тераси към жилище, поради което не може да се говори за тенденциозност в работата на инспекторите.

По данни на Строителния контрол, петте акта са съставени по чл.36 от Закона за административните нарушения и наказания /ЗАНН/. В единия от тях става въпрос за нарушение във връзка с отменен мълчалив отказ на главния архитект за съгласуване и одобряване на инвестиционен проект и издаване на разрешение за строеж. Други две са за нарушения във връзка с отменени разрешения за строеж, издадени незаконосъобразно, без правно основание за извършване на строителство в чужд имот. Последните две са за издадени разрешения за строеж и акт за узаконяване, в несъответствие с предвижданията на действащия подробен устройствен план /ПУП/.

От съставените пет акта, четири са връчени на нарушителите и по тях са постъпили възражения в законоустановения срок, а 1 акт е в процедура по връчване, допълват от ДНСК. Предстои проверка на установените факти и обстоятелства със събраните по преписките доказателства, в т.ч. и на постъпилите възражения. Образуваните административно-наказателни производства ще бъдат приключени с издаването на наказателни постановления или резолюции за прекратяване.

"По повод на установени нарушения, във връзка с отменено разрешение за строеж, издадено незаконосъобразно от главния архитект на Община Бяла, без надлежно учредено право на строеж и в несъответствие с предвижданията на действащия ПУП, предстои изпращане на покана до нарушителя за съставяне на акт по ЗАНН", се казва още в съобщението на ДНСК.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: