Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Дабъ дешил ине" на Теди Москов - на турне във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:51 / 04.06.2024Коментари (0)1174
©
Теди Москов – един от най-емблематичните за българския театър режисьори и Театър "Васил Друмев“ – Шумен тръгват на своеобразно турне с най-новото им представление "Дабъ дешил ине“.

След успешната премиера на спектакъла, представлението може да гледате на 6 юни 2024 във Варна, на 7 юни 2024 в Разград и на 8 юни 2024 в София.

Забавната и изключително интересна история е написана от Теди Москов специално за Театър Васил Друмев - Шумен в автентичния му сатиричен стил. Текстът е заигравка на Теди Москов с “Да бъдеш или не" - заглавие на филмова комедия на големия американски режисьор и актьор от немски произход Ернст Любич. Филмът на Любич вдъхновява Теди Москов да го преработи за театър и резултатът е повече от впечатляващ.

"Спектакълът е лудешка история за предотвратяването на един от най-големите световни конфликти“ – споделя Теди Москов – "Това се случва благодарение на трогателните усилия не на военни експерти, не на политици, а на една нищо и никаква театрална трупа. Разбира се монологът на Хамлет изиграва своята съществена роля в това начинание".

"Дабъ дешил ине“ се занимава с необяснимия факт, че хората винаги са имали някаква странна зависимост от маргинали и "идиоти“. Играта с познати лица от световната история не е случайна! Диктаторът Адолф Кихлер посещава “Благария"- земя пълна с благини, влиза в един театър, но там му се случва фатален инцидент, който слага край на неговото господство и предотвратява “Фтората сФетовна Фойна". Тя е на път да започне след лудешка кавга между Осип Ставалин и Адолф Кихлер, които играят на боулинг с гюле, вместо с топка и с бутилки водка и шнапс, вместо с кегли. Въпросната война не се случва, благодарение на трогателните усилия на една нищо и никаква театрална трупа.

А какво се случва след това ще разберете на: 6 юни 2024 от 19:30 ч. във Фестивален и конгресен център – Варна - вижте ТУК

В спектакъла, който ще помните дълго, участват Мая Новоселска, Евгени Будинов, Янислава Линкова, Валентин Ченков, Светльо Иванов, Борислав Вълов/ EI BO/, Калин Пачеръзки, Антония Велева, Веселин Бърборков, Росен Караджов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
50-ото Народно събрание
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: