"Дабъ дешил ине" на Теди Москов - на турне във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:51 / 04.06.2024
1188
Теди Москов – един от най-емблематичните за българския театър режисьори и Театър "Васил Друмев“ – Шумен тръгват на своеобразно турне с най-новото им представление "Дабъ дешил ине“.

След успешната премиера на спектакъла, представлението може да гледате на 6 юни 2024 във Варна, на 7 юни 2024 в Разград и на 8 юни 2024 в София.

Забавната и изключително интересна история е написана от Теди Москов специално за Театър Васил Друмев - Шумен в автентичния му сатиричен стил. Текстът е заигравка на Теди Москов с “Да бъдеш или не" - заглавие на филмова комедия на големия американски режисьор и актьор от немски произход Ернст Любич. Филмът на Любич вдъхновява Теди Москов да го преработи за театър и резултатът е повече от впечатляващ.

"Спектакълът е лудешка история за предотвратяването на един от най-големите световни конфликти“ – споделя Теди Москов – "Това се случва благодарение на трогателните усилия не на военни експерти, не на политици, а на една нищо и никаква театрална трупа. Разбира се монологът на Хамлет изиграва своята съществена роля в това начинание".

"Дабъ дешил ине“ се занимава с необяснимия факт, че хората винаги са имали някаква странна зависимост от маргинали и "идиоти“. Играта с познати лица от световната история не е случайна! Диктаторът Адолф Кихлер посещава “Благария"- земя пълна с благини, влиза в един театър, но там му се случва фатален инцидент, който слага край на неговото господство и предотвратява “Фтората сФетовна Фойна". Тя е на път да започне след лудешка кавга между Осип Ставалин и Адолф Кихлер, които играят на боулинг с гюле, вместо с топка и с бутилки водка и шнапс, вместо с кегли. Въпросната война не се случва, благодарение на трогателните усилия на една нищо и никаква театрална трупа.

А какво се случва след това ще разберете на: 6 юни 2024 от 19:30 ч. във Фестивален и конгресен център – Варна - вижте ТУК

В спектакъла, който ще помните дълго, участват Мая Новоселска, Евгени Будинов, Янислава Линкова, Валентин Ченков, Светльо Иванов, Борислав Вълов/ EI BO/, Калин Пачеръзки, Антония Велева, Веселин Бърборков, Росен Караджов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
РЗИ Варна алармира: Нови случаи на коклюш  иморбили в града
С малко, но парното за варнеци поевтинява
От утре Варна и областта ще са с нова цена на тока – новината е д...
Джулая морнинг: Хиляди българи идват на морето, за да посрещнат и...
Плажът на Калиакра попада в престижна световна класация
Жега във Варна в последния ден от юни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).