Дадоха старт на разширението на детска градина във "Владиславово"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:18 / 16.08.2013
1546
Първа копка на пристройка на ОДЗ "Детски свят" в район "Владислав Варненчик" направи кметът на морската столица Иван Портних. Новата сграда, в която ще бъдат вложени 1,2 млн. лв., включва две групи за общо 50 деца, физкултурен салон и басейн. Тя трябва да бъде готова до 5 месеца. По случай тържеството музикантите от група "Лот Лориен" дариха на малчуганите дискове с детска музика. Такива ще получат и всички останали забавачки във Варна.

"Работим активно по осигуряване на места в детските градини, ангажимент, който поех пред варненци по време на предизборната кампания. С бързи темпове върви проектирането на нови помещения със 120 места в "Малкият принц", както и на нова детска градина на ул. "Д-р Железкова", в която трябва да бъдат осигурени 150 места. След вътрешна оптимизация в градините се освободиха 175 места, очакват се още 80. Така останалите извън класирането 450 деца вече ще могат да кандидатстват за свободните места, обявени в сайта на община Варна", каза кметът.

"Разбира се, това не означава, че трябва да спрем да работим, напротив, статистиката показва, че напрежение вече има по отношение на приема в яслите. В тази връзка искам да припомня, че в края на октомври във Владиславово ще бъде открита нова ясла със 120 места", каза Иван Портних.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).