Дали хората си продават кръвта си е тяхна работа, смята доктор

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:44 / 16.03.2010
6175
Дали хора предлагат кръв пред лечебните заведения срещу заплащане си е тяхна работа и никой не контролира това,  това заяви управителят на Центъра по трансфузионна хематология във Варна д-р Диана Максимова. Тя бе потърсена за коментар по случай, в който гражданин от ромски произход предлага услугите си за кръводарителство срещу 70 лева в близост до кръвния център.

Д-р Максимова подчерта, че хората, които предлагат кръводарителство срещу пари го вършат по собствена инициатива, като никой не се занимава с тези случаи. Тя допълни, че във връзка от Центъра по трансфузионна хематология са се обръщали към органите на реда, но без резултат. Д-р Максимова добави, че в такива случаи повиканите полицаи от Второ районно управление проверяват документите за самоличност на незаконните кръводарители и след това нищо повече не се случва. Тя уточни, че никой не може да забрани на тези хора да стоят където си искат, щом става дума за обществено място.

„Уличните кръводарители" твърдят, че предлагат кръв на половин цена, като според тях в болницата за това се заплаща 150 лева. Максимова опроверга това категорично. По нейни думи, такова твърдение може да има за цел само да подведе хората. Д-р Максимова беше категорична, че услугите Центъра по трансфузионна хематология са безплатни за пациентите. По информация на д-р Диана Максимова към момента във варненския кръвен център няма недостиг на кръв от нито една от кръвните групи.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).