Дами от център “Импулс” поднесоха изненади на руски туристи в курорта “Камчия”

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:31 / 26.03.2009
602
В Асоциацията "Да съхраним жената" дамите от Центъра за социална рехабилитация и интеграция на възрастни жени "Импулс" поднесоха множество приятни изненади на руските туристи, които вече почиват в курорта "Камчия". В сряда след обяд групата посети курорта с първите туристи за сезона. Инициативата е проява на традиционната за двата народа българо-руска дружба и е посветена на годината на България в Русия. Участничките са ветерани в обществено-политическия и културен живот на своят град и страна.

Групата бе водена от председателя на Асоциацията "Да съхраним жената" д-р Йорданка Ненчева, която поднесе приветствие, а дамите почерпиха руските гости с обичайната за българите погача и сол. Руските гости бяха стимулирани да лобират за България в своята родина, а българските жени от център "Импулс" ги зарадваха с много богата програма. Поздравление изнесоха хористките от певчевския състав "В мелодиите на зрелостта" с ръководител Стоян Гамолов, съобщи г-жа Ненчева. Много положителни емоции предизвика и проведената викторина с въпроси, свързани с Руско-Турската Освободителна война от 1877/78 г. Присъстващите трябваше да отговарят на това колко години се навършват от освобождението на България от турско робство от братята освободители - руси, къде и кога е подписан първият мирен договор. Имаше и любопитни закачки, като анкетата кое най-любимото за гостите българско питие, от какво се приготвя прочутата шопска салата и други занимателни въпроси, съобщи още г-жа Йорданка Ненчева.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).