Дами стискат палци на екскмета на Белослав в съда

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:35 / 16.02.2011
1172
Отстраненият кмет на Белослав Емил Дичев, сочен, че получил подкуп в размер на 5000 лв., вчера демонстрира добро настроение в залата на апелативния съд. Въпреки изявленията на защитата, че здравословното му състояние се влошава, той влезе в диалог с дами, които бяха дошли да го подкрепят по време на заседанието. Докато съдът умуваше, Дичев се обърна към препълнената съдебна зала с въпроса "Държите ли се?". В отговор той получи възгласи на подкрепа и отговор от една от присъстващите там дами: "Да, стискаме палци." "Няма да се давате", заяви Дичев.

След отстраняването на кмета в общината настъпи безвластие и настана хаос, което наложи дори промяна на законите.

Минути по-късно екскметът на Белослав, който повече от два месеца стои в тъмна и влажна килия и за четвърти път застана пред съдебна инстанция, получи пореден отказ за по-лека мярка. Апелативният съд прие съдебномедицинска експертиза, която установила две хронични заболявания и други три, повечето от които свързани с влошаване на състоянието на очите му. "Но отказа да приеме подписка в защита на Дичев, организирана от негови съграждани. Според тази съдебна инстанция няма как да бъде проверена достоверността на подписите на лицата, декларирали подкрепата си, след като не са посочени ЕГН-та", заявиха от пресцентъра.

Не откриха доказателства за пране на пари

Също като ВОС, горният съд не смята, че Дичев е извършил и друго престъпление, свързано с намерените при акцията по задържането в кабинета на кмета близо 150 000 лв. в различна валута. На този етап в кориците на делото няма доказателства за обвинение в пране на пари, заявиха от апелативния съд. И констатираха, че точно два месеца след първоначалното задържане под стража на Емил Дичев прокуратурата не е направила мотивирано искане за удължаване срока на разследване. "Тези допуснати слабости е редно да се отстранят от наблюдаващия прокурор", указаха черните тоги.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)

Още по темата (41):
22.11.2011 Обрат: Бившият кмет на Белослав ще лежи в затвора и то за 3 г.
20.06.2011 Емил Дичев изпълнявал длъжността "кмет в затвора"
06.06.2011 Прокуратурата обжалва присъдата на Дичев, иска 6 години затвор
04.06.2011 Условна присъда за бившия кмет на Белослав Емил Дичев
03.06.2011 Започнаха пледоариите на защитата и обвинението по делото срещу Емил Дичев
03.06.2011 Приключиха разпитите на свидетели по делото срещу Емил Дичев
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).