Дамите от център “Импулс” дискутираха за магията на любовта и семейните ценности

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:06 / 15.04.2009
818
Във Варненската Асоциация "Да съхраним жената" възрастните дами от център "Импулс" на тържество в навечерието на Великден в сряда дискутираха за магията на любовта и семейните ценности. Срещата премина под мотото "Часът на Ненчева", която се обърна към присъстващите с обещанието тази форма на диспут да стане традиционна, като бъде водена от различни дами от центъра. На вкусна палачинка, сокове и ръчноизработени солени бутерки присъстващите отговаряха на въпроси, свързани с любовта, отношението към свекървите, снахите и внуците. Срещата бе съпроводена с музикално изпълнение на китара и известни български песни, изпълнени от Огнян и Веси от дует "Есперанса". Г-жа Ненчева обяви, че ако има желаещи от семействата на възрастните дами, могат да се запишат в курсовете за обучение на китара, като самата тя прояви желание да се включи в занятието. На тържеството присъстваха доброволката към Асоциацията адвокат Бонка Савева, която припомни значението на Светлата сряда, свързана с Тайната вечеря и ролята на предателството в най-общ смисъл в живота на хората. Обществото на предприемчивите жени бе представено от бизнесдамата Зарка Кунева, която говори доста емоционално за отношенията й с покойната вече нейна свекърва и за съветите й, които вече е предала на своята млада снаха.

Деница Бонева от екипа на асоциацията, която е мениджър в туризма и е работила като аниматор на чуждестранни групи в курортите, мобилизира присъстващите дами, като обяви дните и часовете на спортните занимания, които организира в Морската градина. В четвъртък в редовните часове по арттерапия дамите ще отделят време за традиционното боядисване на Великденските яйца, като сутринта ще има сбирка на правната клиника, а следобяд и музикотерапия.
Председателят на Асоциацията "Да съхраним жената" д-р Йорданка Ненчева съобщи, че в скоро време базата ще се превърне в своеобразна поликлиника. Тогава д-р Виолина Таскова, онкохематолог и нейни колеги ще извършат профилактични прегледи на членовете в център "Импулс", което е още един знак на внимание към възрастните дами. В спортната програма се предвижда и туристически излет един път месечно в околностите на Варна. Така с разнообразни инициативи и занимания жените от третата възраст намират нов смисъл на своето ежедневие, като доказват че все още не са на трета линия и носят силен емоционален заряд, житейски опит и мъдрост, които могат да предадат не само на своите деца и внуци, но и на по-младите членове на Асоциацията.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).