Дарители също помогнаха за ремонт на ЦДГ "Гълъбче"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:19 / 30.06.2010
1829
Изцяло нова визия придоби варненската ЦДГ "Гълъбче", в която наскоро приключиха ремонтни дейности. Детското заведение е сред 27-те, включени в проект за саниране, финансиран по оперативната програма за регионално развитие. Основно бяха реализирани дейности по покривната част, разказа директорката на "Гълъбче" Рада Николова, която вчера посрещна кмета на града Кирил Йорданов и заместника по образователните въпроси Коста Базитов. Детската градина е усвоила 214 000 лева, за да изпълни мерки за енергийна ефективност. Освен това от спонсори и дарители са събрани около 3200 лева, които са похарчени за освежаване на помещенията в сградата. Изключително доволни останаха Йорданов и Базитов от промените в детската градина. Те бяха посрещнати от деца от втора възрастова група, които представиха интересно разказче. Малчуганите направиха и подарък на кмета - създадена от тях картина, като му пожелаха тя да му напомня за тях и тяхната детска градина. В момента в нея се обучават 210 деца, пет от които със специални образователни потребности. Благодарение на работата на специалистите, децата със заболявания са интегрирани с останалите.

Гордост за градината е и красивият двор с много цветя, храсти и дървета, който предлага на децата през всички сезони възможности за игра, спорт и най-различни занимания.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).