Дават летни квартири вече и по кварталите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:33 / 07.05.2013
764
Сезонът на хазяйките започва. Собственици на празни жилища и професионални рентиери вече заливат сайтовете с обяви. Обикновено дават квартири за нощувки за през лятото.

Жилища и стаи за нощувки се дават традиционно най-активно в кварталите "Чайка" и "Левски". Цената на еднократния наем варира от 10 лв. с хазяйка до 30 - 40 лв. за самостоятелна гарсониера. Цените все пак са конкурентни с тези на хотелите. За 50 - 60 лева на ден може да се наеме мезонет с големина 60 кв. м в центъра на Варна. Хазяите осигуряват чисти чаршафи и основно почистване след всеки гост. Според публикуваните в интернет обяви във Варна се предлагат над 5000 апартамента.

"Клиенти са сезонни работници, студенти задочници и туристи", обясниха от варненска агенция за недвижими имоти. Прави впечатление, че на пазара все по-сериозно се наместват рентиери, които предлагат жилища и стаи в кварталите. Там цените са по-ниски. Компромисът е с разстоянието до плажа. Брокерите отчитат, че все по-често рентиерите ползват техните услуги.

Посредничеството струва между 2 и 5 лева на ден в зависимост от големината на жилището. Причината - фирмите разполагат с голяма база данни и все пак дават някакви гаранции за клиентите си. За 2012 година 11 377 варненци са декларирали пред НАП, че са получили доходи от отдаване на помещения под наем.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).