Деца рисуват бъдещето в "Писмо в бутилка"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:33 / 04.11.2013
637
Малки и големи мечтатели разкриват своите емоции, чувства и виждания за нещата от живота в 45-минутния документален филм "Писмо в бутилка" и рисуват своето бъдеще в картини, фотографии и собствени музикални композиции. Това е най-новият проект на школа "Дедал" - Варна, която вече повече от 5 години търси млади таланти и ги обучава без такси в тайните на изобразителното изкуство, скулптурата, графиката, музиката, фотографията, дигиталните изкуства, графичния дизайн, кинематографията и театъра.

Авторите на идеята - художниците Дарин Сотиров, Цветан Кръстев и скулпторът Свилен Георгиев вярват, че мечтите, които отправяме към света живеят свой собствен живот и че Вселената знае как да ги изпълни. Вярват също, че посланията ще попаднат при хора с чисти сърца, които ще ги разпространят по света - защото утрешната реалност се проектира чрез мечтите ни днес. Режисьор и оператор на филма е Георги Кръстев, а авторската музика е на Меги Саркисян.

Лентата е запечатана на дигитален носител и копия от нея вече пътуват до далечни незнайни брегове чрез древния метод за спасение или за изпълнение на мечти - хвърляне на писмо в бутилка в морето. 50 подобни писма на български и английски, заедно с филма тръгнаха на своето романтично пътешествие по морската шир преди седмица от Варненския залив. Чудното пътуване започна от борда на тримачтовата баркентина "Роял Хелена", която ги откара в открито море и хиляди прекрасни мечти полетяха в синия безкрай на вълните.

Една от мечтите на екипа на "Писмо в бутилка" е филмът да бъде видян от повече хора, а посланието му да бъде разпространено далеч по света. Лентата вече е селектирана за участие в 20-тия фестивал на българския документален и анимационнен филм "Златен ритон" през декември в Пловдив. Предстои и участие в престижни международни фестивали за документално кино в Европа и САЩ.

Официалната премиера на филма във Варна ще бъде на 10 ноември 2013 г. от 18 часа на основна сцена на ДТ "Стоян Бъчваров" във Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).