Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Децата във варненските детски градини на чешмяна вода от месец
Автор: Екип Varna24.bg 17:43 / 01.08.2011Коментари (0)990
Вода от чешмата пият вече месец малчуганите от яслите и детските градини в жегите. Причината е, че се бави резултатът от обществената поръчка за избор на доставчик на минерална вода. Договорът с предишния изпълнител е изтекъл в края на юни. Някои детски заведения все още изразходват последните си остатъчни количества. Последното заседание на комисията е било преди 2 седмици и се очаква общинското предприятие "Инвестиционна политика" да свика трето, но това не било единствената им грижа в момента, съобщават от администрацията. Според публичния регистър поръчката е обявена през май, а според общинари - дори два месеца по-рано. Забавянето идвало от неизрядната документация на фирмите. От дирекция "Образование" съобщават, че стойността на поръчката е над 100 000 лв. С тях трябва да се достави количество течност, съобразено с броя на групите. На една група се падали по 4 галона на месец от по 19 литра всеки. Според служителите нямало забрана от РЗИ да се пие вода от чешмата, така както е било и преди да започнат доставките на минералната преди 2 години.

Освен това изборът трябвало да бъде прецизиран заради необходимостта от ниско съдържание на минерали, които в по-високо количество вредят на детския организъм. Родителите обаче изобщо не са съгласни хлапетата да утоляват жаждата с чешмянка. Повечето звънят масово в общината да питат какво става, а други публикуват коментари във фейсбук от рода на: "За избори ли събирате, господа управляващи?"

Репортерска проверка по телефона вчера установи, че всички директори на градини изведнъж са излезли в отпуск по едно и също време и не знаят какво се случва с малчуганите. Някои са убедени, че вода има в наличност, а други признават, че това са остатъци и се чака обществената поръчка.

Преди да започнат доставките, семействата са настоявали децата да си носят шишенца, но от РИОКОЗ не разрешили заради хигиенни изисквания и настоявали за галони и чашки. От тогава, когато водата от крана е била масово използвана, до сега нейният състав качествено се е променил към по-лошо, коментират майки и татковци по повод общинското обяснение, че кметът не бил задължен по закон да осигурява подобни доставки.

Източник: в. "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: