Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Дефицит на търговски площи в центъра на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:50 / 05.11.2013Коментари (1)917
© Varna24.bg
Дефицит на търговски площи в центъра на Варна отчитат брокери. Има глад на малки под 20 кв. м и големи над 300 кв. м, разкри пред Дарик Нели Георгиева, собственик на фирма за недвижими имоти.

Малките пространства се търсят най-вече за продажба на кафе, цигари, алкохол и захарни изделия. По-големите търговски площи са желани от хипермаркетите, които искат да открият свой "експрес" формат в центъра на Варна. "Под 300 квадрата веригите за хранителни стоки не ги устройват, а такива свободни помещения в идеалния център няма", категорична Георгиева. Според нея минимаркетите са на мода именно защото няма място за големите вериги.

Същевременно ситуацията на пазара на търговски площи във Варна съвсем не е розова. На централната улица се виждат по-малко табелки "Дава се под наем" и "Продава се" в сравнение с пика на кризата, но това се дължи на доста по-ниските наеми в сравнение с минали години, смята Георгиева.

"В централната част масово си предоговориха наемните цени. Този, който не е свалил наема, стои празен. Това важи и за моловете", коментира специалистът. По думите й наемите на пъпа на Варна вървят около 20-25 евро/кв. м.

"Има доста празни площи в центъра на Варна. Аз самия давам по наем едно помещение от доста време", сподели пред Дарик инж. Николай Николов, мениджър недвижими имоти.

Наемите на по-ниските нива са стабилизирани и не се очаква нов спад, прогнозира още инж. Николов. Неговите наблюдения са, че в центъра инвеститорите реализират доста по-трудно магазините си, отколкото жилищата над тях.

"Поради това, че трудно ги продават или не могат изобщо да ги продадат, ги дават под наем на цени, които могат да се плащат. При жилищата нито един инвеститор няма интерес да го построи, за да го дава под наем", добави Николов.

Брокерите са единодушни, че моловете изместват търговските ни улици. Същевременно площите по главната улица ще продължат да държат цена. Причината е, че освен магазини по Ларгото има още клонове на банки, офиси на мобилните оператори, които имат интерес да са в центъра на Варна.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.11.2013 г.
0
 
 
хвърлят празно за пълно.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: