Собственици на хотели, представители на ресторантьорския бизнес, вносители и дистрибутори на вина присъстваха на изискана вечеря с 6-степенно меню, на която бяха презентирани 11 изби и 22 вида вино. ВИП-събитието в ресторант Аморато-Слънчев бряг бе финалът на Седмицата на Вино и Зехтин от Сицилия, която се проведе на морето.
Специални гости бяха Антонино ди Джакомо - президент на Каза Сицилия и Джозепе Торина - директор на Лозаро-винарския институт. Шоубизнесът бе представен от Мисис България Галина Недялкова, водещата и журналист Нина Никол, както и неколцина носителки на титли за красота.
Сомелиери демонстрираха пред ВИП-гостите най-известните сортове вино, сред които червено Неро Д'авола, стилно съчетано с пъдпъдък и спаначено канапе, както и най-типичните сортове от бели вина - Индзолия, Греканико и Катарато. Традиционно те се сервират с риба или морски деликатеси, като най-подходящи са скаридите в чеснов или пикантен сос.
На вечерята бяха показани от 7-годишни до млади вина, като всички бяха с марката ДОК - много важна марка за целия европейски съюз, която означава силно контролиран произход.
Паралелно с дегустацията на вина бе направена и промоция на зехтин.