Декларация за сътрудничество в областта на правосъдието ще подпишат България и Германия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:27 / 11.08.2008
722
В 12. 45 ч., в Огледалната зала на резиденция „Евксиноград" министърът на правосъдието на Р България Миглена Тачева и федералният министър на правосъдието на ФР Германия Бригите Цюприс ще подпишат Съвместна декларация за сътрудничество между двете институции.

Подписването на декларацията ще се състои непосредствено след двустранна среща на министър Тачева и министър Цюприс, на която се предвижда да бъдат обсъдени създаване на партньорства и контакти по линия на съдилищата, прокуратурите и министерствата; съвместното участие на двете държави в пилотния проект „Обмен на данни за съдимост"; сътрудничество при реализиране на инициативи в рамките на Европейския съюз, напр. обучението на магистрати, електронното правосъдие.

Настоящата декларацията за сътрудничество подновява и допълва приетите от двете министерства ангажименти с подписването на Съвместна декларация за сътрудничество между двете министерства на 5 август 1998 г. Отчитат се извършените през този период дейности по насърчаване на взаимното разбирателство относно правовия ред, законовите разпоредби и институциите в областта на правосъдието. Двете институции отчитат също, че членството на България и Германия в ЕС създава нова база за правно сътрудничество, която да доведе до активизиране на двустранните контакти, съвместните проекти и инициативи.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).