Демонстрация срещу забраната за хранене на бездомни животни във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
12:15 / 20.10.2013
1847
Протестно шествие в защита на бездомните животни организират варненски природозащитници, съобщиха организаторите. Събитието под наслов "Да защитим тези, които си нямат никого" ще започне в 14:00 часа на входа на Морската градина с маршрут до Пантеона. Организаторите на шествието - фондация "Анимал хоуп"-Варна и Асоциация за защита правата на животните в морския град, са обявили и конкурс за най-оригинален и зрелищен плакат. 

Наградата за автора е храна за животни. Природозащитниците изтъкват, че не искат кучетата и котките да бъдат по улиците, където стават жертва на преминаващи коли, садисти и глад. 

"Начинът за решаване на този проблем не е като ги оставим да умират от глад по улиците или като ги затваряме в псевдоприюти като концлагера в Каменар, а с изграждането на европейски приюти и стабилна политика, свързана с кастрации и контрол над домашните животни", убедени са защитниците на безстопанствените животни. 

Същевременно те питат докога общината ще "се подиграва с тях и ще налага наказания". Към момента в социалната мрежа участие в протеста са потвърдили 250 човека.

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).