Ден на отворените врати в Аквариум Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:04 / 17.07.2008
689
Аквариум Варна обяви Ден на отворените врати. От 10 до 17 часа днес посетителите ще могат да разгледат експозицията на Аквариума - над 150 вида морски обитатели и да научат повече за представители на флората и фауната в Черно море. За децата ще има кът за рисуване на морска тематика в една от експозиционните зали, като за взелите участие ще има и награди. Сградата на Аквариум Варна е достъпна за хора с увреждания.

Живата експозиция на Аквариума обхваща представители на всички групи, които съставят фауната на Черно море. Най-много са видовете от средиземноморския комплекс, проникнали през Босфора. Черноморската рибна фауна обхваща около 140 вида, от които важно стопанско значение имат трицоната, сафридът, скумрията, паламудът, калканът, карагъозът, хамсията, кефаловите риби, попчетата и др.

Експозицията представя и много видове сладководни риби и някои екзотични представители. Другите две експозиционни зали предлагат допълнителна информация - да се проследи миграцията на рибите, нагледно да се разгледа хранителната верига в морските води, структурата и особеностите на Черно море. Интересни са многобройните видове рапани, миди, водорасли и микроорганизми, както и неживи представители от Световния океан.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).